30. okt. 2011

Hvad er man, når man er ikke kan modstå garn?

Garmoman, garnsvag, garnmisbruger…? En ting er sikkert: Når jeg står overfor et godt garntilbud, så bliver jeg svag og ude af stand til at lytte til min egen fornuft. Jeg kan overhovedet ikke styre det. Der er ikke noget at gøre. Jeg kan ikke lade det ligge. Jeg køber det. Fredag aften, da vi ventede på take away hos byens nye thaijoint, så jeg mit snit til at løbe i Netto og købe slik til Haloweenbørnene. Jeg benede af sted og drønede fokuseret forbi reolerne med imaginære skyklapper på. Alligevel var der en bunke garn, der ufatteligt nok fangede mit blik. Dér huggede jeg bremsen i.

Der var ikke noget jeg kunne gøre. Min vilje blev sat ud af spil af en højere ukendt kraft. Tilbage stod jeg med snuden i garnkassen og regnormsryg. Endelig fandt jeg det juletræsfarvede garn, som jeg liiige stod og manglede i min ikke uanseelige samling. 8 kr. – den napper jeg da lige. Og med en lillebitte rest af vilje, lod jeg de hvide, røde, brun og lilla garnnøgler ligge. Efter at have tjekket ud af Netto, listede jeg diskret det grønne garnnøgle ned i min grønne jakkelomme og tænke, at det nok var bedst, at Hr. Ekelund så det. Så ville han bare moppe mig– især pga det her, men også fordi jeg herhjemme har to kommoder, en vasketøjskurv og et skab fyldt med garn.

Da jeg sultent tøffede forbi de samme garnnøgler (og nogle andre) i Netto igen i dag, følte jeg mig som et offer for grov uretfærdighed. Det var simpelthen uretfærdigt, at jeg ikke bare måtte købe det garn og blive endnu mere lykkelig. Heldigvis havde jeg advaret min sunde fornuft på forhånd, så den sejrede denne gang.

My name is Rikke and I am a yarn addict.

Agurkigarn

25. okt. 2011

Produktiv ferie

Vi er lige kommet hjem fra ferie hos svigerfar i Israel. Jeg tog derned med kufferten proppet med garn – og hjem med kufferten proppet med garn og tre nyhæklede ting. Om aftenen sad jeg for mig selv og hæklede med den utrolige historie “3096 dage” af/om Natascha Kampusch på lydbog. Den kan anbefales!

Tørklæde, der er vist på de næste to billeder, er inspireret af Jeanette fra bloggen Lutter idyl, der har hæklet et tørklæde efter Sidsels opskrift i "Hæklede Gaver". Tak for inspirationen, Jeanette – og du skal bare vide, hvor mange gange, jeg har forsøgt at kommentere hos dig – for dine flotte hæklerier og din kære søn. Uha uha – hvor har det kriblet i mine fingre for at kommentere. Hver gang, jeg har forsøgt, er min kommentar forsvundet ud i cyberspace.

Der er rigtig mange blogs, jeg ikke kan kommentere på for tiden, og det jeg ked af, for der er så meget feedback, jeg gerne vil give. Det er Blogger/Google, der er synderen, og det er simpelthen for sølle, at de ikke får rette op!! Ind til videre har jeg ikke haft problemer med at kommentere på Bloggerblogs med “Kommentarformularmeddelelse” i popup-vindue.

Fastmasketørklæde på mig.

Fastmasketørklæde på palmeblad

De næste to billeder viser de køkkenhåndklæder, jeg fik hæklet på ferien, Jeg var blevet træt af, at jeg altid hang fast i den krog, køkkenhåndklædet hang på i vores køkken. Derfor har jeg lavet et par håndklæder med knapper. Problem løst.

Køkkenhåndklæder hæklede

Køkkenhåndklæde hæklet

8. okt. 2011

Hvidløgsgræsker og noget om at gå agurk i en garnbutikuden uden at vide det

Kæmpe græskar?

Kæmpe græskar

…nej minigræskar.

Minigræskar

Det ligner lidt et hvidløg. Hæklet efter denne opskrift.

Stakkes Hr. Ekelund – han er helt forpuklet efter at have krydset USA og Atlanterhavet på tværs med tonsivs af garn. Jeg benyttede mig af muligheden for at bestille garn hos en amerikansk online garnbutik. Min mand ringede og fortalte mig, at den kasse, som garnet blev leveret i, var lige så stor som hans kuffert, og at der var så meget garn, at han ikke kunne have det i baggagen. Jeg fattede ingenting, jeg syntes da ikke jeg var gået specielt meget agurk i den garnbutik – havde da klikket et par gange på “buy-knappen” – men da ikke så mange???!!! Men i dag, da han kom hjem, forstod jeg. Prøv at se, der ér jo ikke specielt mange garnnøgler…

Agurkigarn

… men de er KÆMPESTORE – 210 gr. pr nøgle. Hånden, der holder garnet, er min og har vist nok en rimelig gennemsnitlig størrelse for en 39-årig). Jeg har absolut ingen idé om, hvor jeg skal opbevare alt det garn…

Jumbogarn

Der var også lidt læsestof. Jeg glæder mig til at sidde med alle de nye kreamagasiner i aften og drikke dejlig kaffe af friskkværnet Breakfast Blend fra Starbucks Coffee. Aaaaahhhhhh!

Så godt at have ham hjemme igen!

Hækle- og kreablade

1. okt. 2011

Lillepigehårbøjle

I dag er jeg blevet bevilliget en stille time alene i huset mens børnene og manden er til foldbold, og inden jeg bliver græsenke i otte dage! Timen er ved at være brugt op, og snart er der liv i huset igen. Jeg nåede et bad og at sætte en hårbøjle sammen til lillepigen. God weekend!

Lillepigehårbøjle