2. jan. 2010

Dagens salvefabrikation

I dag har jeg lavet en eksemsalve til børnene. Den er uudnværlig her i huset, fordi vores børn ofte har eksem om munden her i vinterperioden. Salven her kan holde det nede.

DSC_2398

Eksemsalven er god til pleje af bleområdet på småbørn. Smider man en lidt sigtet zinkoxyd i – har man en rigtig god zinksalve (næsten på højde med apotekstes zink-/tjæresalve til røde haler). Jeg bruger den også som læbepomade og vandafvisende pleje af lædersko og -støvler.

Opskrift på eksemsalve:

50 gr. havre-/morgenfrueolie*

10 gr. sheasmør

10 gr. lanolin

4 gr. bivoks

1 tsk. e-vitamin

1 tsk. GLA-olie (efter opvarmning)

4 dråber azulen

30 dråber echinaecea tinktur

Alle råvarerne måles op og og opvarmes forsigtigt i en skål i vandbad. Rør rundt under opvarming. Når alle råvarer er smeltede, tages blandingen af varmen og GLA olien tilsættes – rør rundt et par gange. Hæld på krukker - og færdigt arbejde.

*Havre-/morgenfrueolien laves sådan:

½ dl. havregryn

2 dl. rapsolie

1 stor håndfuld tørrede morgenfruekronblade

Havregryn og rapsolie simrer i et glas med låg over vandbad 3 timer. Olien filtreres derefter gennem et lommetrøklæde eller lignende. Nu er olien klar til brug.

De råvarer, du ikke i forvejen har stående i dit køkken, kan du f.eks. købe hos Urtegården.

2 kommentarer:

LisBethLys sagde ...

Hej Rikke!
Spændende med hjemmelavet salve... Så langt er jeg nu aldrig nået i mit private hekseri end til at bruge Alöe Vera i frisk form til at behandle min ældste søns sår, når han er kommet galt afsted. Han kan på ingen måde tåle nogle af de produkter, som vi andre rask væk får af lægen til at smøre med, hvis der er snavs og bakterier i et almindeligt sår. Hans sår reagerer vildt og underligt ved at boble op og vokse! Det eneste han kan tåle, og som har været 100 % uden bivirkninger er saften fra Alöe Vera! Det er en vidunderplante! Den er også god til brandsår, ved jeg.
Hav en god 3. januar!
Kh. LisBethLys.

Fru. Ekelund sagde ...

Hej Lisbeth

Jeg kan varmt anbefale at lave sine egne produkter. Jeg laver alle vores hudplejeprodukter selv. Så ved jeg, hvad der er i - og jeg får dem præcis, så de passer til vores hudtyper.

Det kunne da godt være, at jeg skulle anskaffe mig såden en Aloe Vera plante - sådan en har jeg sært nok ikke.

Fortsat god søndag til dig også :O)

Kh Rikke