21. nov. 2010

Hæklet juletræ

English version below

Dette juletræ er et over 2 år gammelt projekt. Jeg startede med at hækle det med noget garn, der ikke funkede. Jeg kunne ikke nå at finde noget velegnet garn og blive færdig inden julen 2008.

På januarudsalget i 2009 fandt jeg så det rette garn. Grønt med en tynd guldråd i. Men det var hårdt og hækle med, og mine arme og håndled var ikke indstillet på at gøre det hårde arbejde.

Men i foråret 2010 kom jeg igen i gang med at hækle, og så var der ingen undskyldning for at sylte projektet længere. Jeg har hæklet på juletræet i flere måneder, og det har været kedeligt og monotont og meget lidt kreativt.

Jeg ville ønske at jeg kunne lade være med at sætte sådan nogle projekter i søen – for jeg er alt for stædig til bare at give dem op. Jeg synes at livet er for kort til at hækle på kedelige projekter. Det må jeg lige skrive mig bag øret.

Men når det er sagt - så var det alligevel det kedelige arbejde værd. For her er det færdige resultat. Jeg indrømmer gerne, at det ligner en spids udgave af de der badehætter, nogle damer bruger i svømmehallen.

Måske kan du hjælpe mig med at beslutte, om det skal pyntes eller forblive “nøgent”?
 Hæklet juletræ med opskrift
Opskriften (hækleanvisningen) til juletræet fandt jeg her hos Linda.
Se mere af mit hæklede julepynt på min gamle blog her.

I started crocheting this Christmas tree over two years ago. My first choice of yarn was not working and I was not able to find the right kind of yarn in time to finish the tree before Christmas 2008. In the beginning of 2009 I found some yarn, that I found suitable for that tree, but it was hard and firm, and at that time my arms and wrists were not willing to do the hard work, so I had to wait another year. In the beginning of 2010 my arms were ready to crochet again and I reinitiated the project and have been working on it on and off since then. It has been the most boring and monotone crochet project and so hard to work through – so I am happy to end it finnaly. I found the “pattern” here. Thank you for sharing Linda.

To see more of my crocheted Christmas deco – click here.

26 kommentarer:

La Mañosa sagde ...

Wow, that is such a beautiful tree! Congratulations on finishing it!

pif paf puf sagde ...

Wow! Jeg er helt vild med det! Synes det er så fint! Har glædet mig til at se resultatet, efter et smugkig fra et tidligere indlæg...
Personligt synes jeg at det skal stå i sin enkelthed.
Nu siger du godt nok at det er møgkedeligt at hækle, og kan kun give dig ret i man egentlig ikke burde bruge sin skønne tid på kedelige projekter, MEN overvejer nu alligevel om jeg skulle lave et lign til næste år. ;-)

malu sagde ...

Rå lekkert!!!
Ha en fin Søndag:o)

Mivs sagde ...

tror jeg ville lade det stå uden pynt. Som Malu skriver - "Rå lækkert" ;)

LisBethLys... sagde ...

WOW! Hvis det skal pyntes, synes jeg kun, du bør gøre det med naturligt pynt... Som f.eks. et lille træ ved siden af. Og lov mig, at du ALDRIG flytter træet væk fra snelandskabet og Bambi i baggrunden! Det har da helt sikkert lige sneet i Birkerød, hva'?! Og jeg ville ikke undre mig, hvis Snedronningen pludselig kom kørende i sin kane på tværs af skærmen eller faunen Tumnus bankede på min skærm...

Citronmoster sagde ...

Woooo, flot træ. Jeg synes ikke det har brug for pynt :-)

Fru. Ekelund sagde ...

La Mañosa - Thank you so much! It is such a relief :o)

Pif paf puf: Tak - er glad for din reaktion. Hvis du kaster dig ud i at hækle et lignende, vil jeg anbefale dig at gøre det i garn til hæklenål 3-4. Jeg har brugt hæklenål 4 til det her - men garnet er til en 2½-nål, tror jeg.

Malu - Tusind tak, jeg er glad for, at du synes om det. God mandag til dig :-)

Mivs - Mange tak - også for din holdning til med/uden pynt.

LisBethLys - Tak!! Du har ret - det har sneet i Birkerød, og jeg er enig. Snelanskabet og træet klæder hinanden utroligt godt. Det emmer af jul herhjemme - det skulle det også gerne nu, for snart begynder vi at rykke lige så stille over i det nye hus. Et lille træ ved siden af.... njeeej det kunne være pænt, nej hold op det skulle du aldrig have sagt ;-)

Citronmoster - Tusind tak og jeg tror, jeg vil lytte til dig og resten af "koret" - der skal ikke pynt på. Selvfølgelig skal der ikke det!

Kærlig hilsen / Kind regards
Rikke

sylviesgarden sagde ...

Oh my goodness, your tree is amazing!!!
I would love for you to show a photo of my trees on your blog, it would be lovely.
x

Fru. Ekelund sagde ...

Dear Emma

Thank you so much! I'm glad you like my tree :O)

Kind regards
Rikke

Line sagde ...

Hold nu op Rikke hvor ser det mega mega sejt ud. Du er den vildeste og jeg er fuldstændig fan af dig!!!!! Synes faktisk det står så fint i alt sin enkelhed. Kan ikke helt forstille mig hvilken form for pynt der ville passe til. Du er sej! Stort kram Line

Beate sagde ...

Nej hvor er det flot. Ligner en flot gran med sne dryss på :-)Tak for tippet og henvisningen

Fru. Ekelund sagde ...

Line - tak tak og atter tak- jeg bliver helt rørt!

Beate - Mange tak!! Jeg er glad for, at du effekten af glimmeret har den tilsigtede virkning :O) Og velbekomme - er glad for at kunne inspirere.

Kh Rikke

fisefornemme Pernille sagde ...

Jeg vil slutte mig til de andre!! Det er virkelig flot! Jeg kan godt forstå, at det har været længe undervejs, det ser ud til at have været et stort arbejde!

Selvom der ikke skal pynt på træet, kunne du jo hækle et julehjerte til at hænge et andet sted - du skal sikkert jule i alle hjørner :-) Tag et kig på min hjemmeside og find opskriften...

Mange hilsner Pernille

Sidsel sagde ...

Det er da smadderflot!
Det er da al kedsomheden værd. Synes du skal pynte det med lidt forskelligt hvert år - måske blot en stjerne i toppen? Hvor stort er det egentlig?

Fru. Ekelund sagde ...

Pernille - mange tak! Åh jeg er stor beundrer af din hjemmeside og dine hæklerier! Flot hjerte

Sidsel - Tak - jeg er glad for, at du kan bekræfte mig i, at det har været umagen værd. Det er ca. 32 cm. højt.

Kh Rikke

Anne Dorthe sagde ...

Hvor er det fantastisk flot. Tænkte ikke umiddelbart at det skulle pyntes. Er det ikke bare skønt i sin enkelthed? Minilyskæde måske...

Fru. Ekelund sagde ...

Anne Dorthe - Tak for den søde kommentar! Jo, det skal helt sikkert stå i sin enkelthed. Jeg er kommet til at holde af det, siden jeg har stillet det frem, og tanken om en lyskæde tiltaler mig også umiddelbart, men jeg tror det bliver forstyrrende med forholdsvis tykke ledninger henover træet.

Kh Rikke

Lykke sagde ...

Hold da op et stort arbejde - super flot! Jeg synes det er smukt i sin enkelhed og synes ikke det skal pyntes.

Fru. Ekelund sagde ...

Lykke - 1000 Tak skal du have - ja stort arbejde. Men det er en stor glæde at kigge på træet og jeres kommentarer.

Kh Rikke

Trisha H sagde ...

How beautiful! What brand and weight was the gorgeous yarn you chose for this tree??

Rikke sagde ...

Thank you so much Trisha. I will investigate and hopefully get back to you with a brand and weight the yarn is :-)

Kr Rikke

Rikke sagde ...

Hi again Trisha. I found it here http://www.shop.rosenlund-garn-uldprodukter.dk/product_info.php?cPath=77_105&products_id=410

It's a Danish brand called HP Gruppen - and the specific yarn is called Glamour. Knit gauge is: 27 m x 40 = 10 x 10 cm I think it "fine"

Rikke

Trisha H sagde ...

Rikke, thank you so very much for taking the time, and trouble, to find this information for me. You are as gracious as you are talented!

Trisha H sagde ...

Hi again, Rikke (I hope I'm not becoming an irritation). Do you remember how many skeins were used for your tree? That beautiful shade of green (#66?) has sold out, so I'll keep checking on it until they've restocked and I can order the correct amount. I really can"t thank you enough. Best wishes!

Rikke sagde ...

Trisha. Pls contact me om thunbo65(at)hotmail(dot)com :-)

Rikke sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.