20. aug. 2011

Kikskage

Denne kage er blevet lidt af et hælekis. Derfor hedder den nu kikskagen.

Kikskage

Det gik galt helt fra starten. Den hæklede muffinform blev fin, men det var meningen, at der skulle være en ordentlig marengs oveni, men marengsen kom mere til at ligne en smølfehat. Se selv:

Smølfehatcombo

Det var pga, det første kagekiks, jeg besluttede mig for at redigere kagen sidste søndag. Jeg hæklede en ny kage til muffeinformen.

IMG_2120

Nu har jeg ikke meget forstand på, hvad det er, man bruger til at lave kager lækre og pæne, men min idé var at hækle noget lysegult skum, der skulle flyde ud over den bagte kage. Men det lysegule skum, kom til at ligne en hybrid mellem en hundelort og en strimmel remoulade:

Kikskage hundehømhøm

Det var så også en om’er. Nu har jeg bare hæklet noget nyt pynt til den sk… kage, og jeg ved ikke hvad det er, for jeg har som sagt ikke forstand på kager. Det er resultatet, der ses på de øverste billeder.

Da mine børn legede i dag, fandt jeg en kage, jeg tidligere har hæklet og blev ved synet af den mindet om, hvordan man hækler lækkert kageskum. Det er så enkelt, at det er helt rørende. Det er bare en lang strimmel med 1 række stangmasker. Hvor kunne jeg bare have haft en lækker kage, hvis jeg var kommet på det noget før. Her er “rigtigt” hæklet skum. Mums!

Hæklet flødeskum

PS: Bunden af kikskagen er af filt. Ny måde for mig at bage på.

Kikskage__

12 kommentarer:

Hjertebank sagde ...

Så flotte de er!

Heidi Clara sagde ...

De er da skruplækre de kager :o) Man bliver da lidt små lækker sulten :o)

Lise M Andersen sagde ...

selv den du kalder for kikset ser lækker ud.. det er jo selvfølgelig 2 slags blød kagecreme der er på toppen af den - en med vanillie og en med jordbær smag. (Men jeg kan nu også rigtig godt li' den med den 'rigtige' kageskum. I det hele taget er det jo ganske farligt at kigge på sådan noget.. men bliver lækkersulten!

malu sagde ...

Jeg syns de ble fine alle sammen.
Ordentlig lekkre også helt uten calorier.
Håper du har en fin helg :o)

Rikke sagde ...

Hej med jer!

@Hjertebank - mange tak :0)

@Heidi Clara - tak - skrublækker. Dejligt udtryk!

@Lise - tak for udredningen med kagecremeforklaringen ;-)

@Malu - Mange tak. Ja absolut uden kalorier, man kan sige at de ikke er mundgodt, men øjeguf (danske udtryk ;-)

God søndag aften til alle jer!

Kh Rikke

Anita sagde ...

Wauw, hvor er de "lækre" at se på!

Mange hilsner

Anita

Dorthe Thorup sagde ...

Hvor er det en lækker blog du her dig - Tænk at jeg ikke har opdaget den noget før. Men nu hopper eg altså på vognen som fast læser og glæder mig meget til at følge med:-)

Rikke sagde ...

Hej Anita - Velkommen til og rigtig mange tak!

Hej Dorthe - Fedt, at du kan lide min blog og læser med fremover! Ja, hvordan kunne du dog have undgået at komme her så længe ;-) Mange tak og velkommen til!

Kh Rikke

Anonym sagde ...

Love the cat! Mine would never sit to be photographed like that! He is constantly moving!

Rikke sagde ...

Crochetingdoc - thanks. I love him so much too :-) But I also think, that it was a lucky shoot, because he wouldn't stay like that for long.

Rikke

LisBethLys... sagde ...

Hvor er den kage bare slet ikke kikset! Hvis der nogensinde har været hæklet kalorier ind i den, så har jeg hermed suget dem allesammen til mig! Jeg kunne lige tænke mig at sætte en teske i og snuppe en dejlig mundfuld... Uhmnn...

Rikke sagde ...

Hej søde LisBeth. Det glæder mig, at du tog godt imod mit lille "spark i røven" - OG at du kan lide min kage trods kaloierigdommen :-)

Kh Rikke