30. okt. 2011

Hvad er man, når man er ikke kan modstå garn?

Garmoman, garnsvag, garnmisbruger…? En ting er sikkert: Når jeg står overfor et godt garntilbud, så bliver jeg svag og ude af stand til at lytte til min egen fornuft. Jeg kan overhovedet ikke styre det. Der er ikke noget at gøre. Jeg kan ikke lade det ligge. Jeg køber det. Fredag aften, da vi ventede på take away hos byens nye thaijoint, så jeg mit snit til at løbe i Netto og købe slik til Haloweenbørnene. Jeg benede af sted og drønede fokuseret forbi reolerne med imaginære skyklapper på. Alligevel var der en bunke garn, der ufatteligt nok fangede mit blik. Dér huggede jeg bremsen i.

Der var ikke noget jeg kunne gøre. Min vilje blev sat ud af spil af en højere ukendt kraft. Tilbage stod jeg med snuden i garnkassen og regnormsryg. Endelig fandt jeg det juletræsfarvede garn, som jeg liiige stod og manglede i min ikke uanseelige samling. 8 kr. – den napper jeg da lige. Og med en lillebitte rest af vilje, lod jeg de hvide, røde, brun og lilla garnnøgler ligge. Efter at have tjekket ud af Netto, listede jeg diskret det grønne garnnøgle ned i min grønne jakkelomme og tænke, at det nok var bedst, at Hr. Ekelund så det. Så ville han bare moppe mig– især pga det her, men også fordi jeg herhjemme har to kommoder, en vasketøjskurv og et skab fyldt med garn.

Da jeg sultent tøffede forbi de samme garnnøgler (og nogle andre) i Netto igen i dag, følte jeg mig som et offer for grov uretfærdighed. Det var simpelthen uretfærdigt, at jeg ikke bare måtte købe det garn og blive endnu mere lykkelig. Heldigvis havde jeg advaret min sunde fornuft på forhånd, så den sejrede denne gang.

My name is Rikke and I am a yarn addict.

Agurkigarn

10 kommentarer:

Maria sagde ...

I hear you, girl...

Dog har jeg så åbenbart rygrad som kogt spaghetti - og her mener jeg ikke garnet ;)

Her er beviset :
http://lindevejsliv.blogspot.com/2011/10/at-pleje-sit-krea-shoppe-gen.html

Lidt flove smil fra Maria, en med-afhængig :)

Deer In Street Lights sagde ...

Haha, åh ha, den følelse kender jeg skam.
Min samling af garn er dog stadig meget lille, så jeg drømmer om sådan en kurv som på dit billede spækket med garn i alle farver. Suk.. Når jeg (måske, forhåbentlig) bliver rig en dag, vil jeg købe alt det garn, der kalder på mig ;)

Anonym sagde ...

Ha ha ha ha ha, det lyder som mig :-)

Karina sagde ...

Det kunne være mig... måske er det mig... jeg må vidst et smut forbi Netto imorgen :D

Lise M Andersen sagde ...

Hold da OP hvor var det sjovt at læse!! Erstat lige 'kosmetikingredienser' med garn og jeg har det PRÆCIS på samme måde.. har endda lige skrevet det samme på min blog..
Tihi--- My name is Lise, and I am a cosmetics ingredients-a-holic

Rikke sagde ...

Kære læsere

Tak for jeres kommentarer!

@ Maria. Jeg forsøgte uden held at lægge en kommentar hos dig. Ja det ER genkændeligt det der. Men det ER også nogle gode kup, du har gjort. Hvordan skulle du dog kunne modstå sådan nogle gode tilbud??!!

@ Deer In Street Lights. Mindst halvdelen af alt det garn, jeg ejer er købt i genbrugsbutikker og dagligvarerbutikker. Det er ikke fordi, det på nogen måde representerer en formue. Så måske behøver du ikke vente? Jeg fandt engang et par sække garn i en genbrugsbutik. De havde tilhørt en dame fra, der må have været medlem af vores forening for garmisbrugere ;-) Jeg købte det meste af hendes garn...

@ Lilla verden. Velkommen i klubben :-)

@ Karina. Også velkommen i klubben til dig - kom du i Netto?

@ Lise. Haha - jeg så dt godt i overskrifter. Jeg må ind og læse det. Jeg har også nogle gange kommet til at gå amok i ingridienser og har dermed en større samling af æteriske olier, som jeg aldrig kommer til at bruge OG diverse ingridienser, som også bare tilføjer et pres på mig, fordi de står i skabet og råber "brug mig - jeg udløber snar!!"

Ha' en uyggelig Halloween allesammen.

Kh Rikke

Hottie von Dottie sagde ...

I hear ya!!!

Jeg har en hel skuffe til garn - men jeg kan altså ikke gå forbi en garnreol i Kvickly uden liiiige at tjekke, om der er noget jeg liiiige mangler... Nogen gange har de jo kun farverne i en begrænset periode for pokker!!! :P
http://www.homemadeheaven.net/2011/02/knyt-skuffen.html

Rikke sagde ...

Hottie von Dottie - Dejlig skuffe, du har derhjemme. Tak for opbakningen. Jeg fornemmer, at vi er en god flok i Foreningn for officielle garnmisbrugere ;-)

Jeg kunne ikke kommentere hos dig - sorry!

Kh Rikke

Anne Vingborg Hørlyck sagde ...

Fint billede! Sikker nogle glade og opløftende farver :D

God weekend
Anne

http://annehoerlyck.blogspot.com/

Rikke sagde ...

Hej Anne!

Tak for det - jeg er enig, jeg bliver også helt lækkersulten af farverne. Desværre er de nu stuvet ind i et skab, så de ikke står og bliver støvet til.

God søndag til dig.

kh Rikke

ps: Flotte billeder ovre hos dig i øvrigt!!!