2. jul. 2010

Blocking update

English version below.

En af mine WIP’s er pynt til Annabellas værelse. I går fik jeg lavet en af de dimser, der skal pynte derinde. I den forbindelse vil jeg gerne dele min senest “blocking-erfaring” med jer.

Blocking

Udspænd emnet med nåle og læg på dit “blocking board” og læg det på et bord udenfor natten over. Duggen der falder om natten er perfekt til at gennemvæde tekstilet, og op ad næste dag eller dagen efter – vupti – så er emnet tørt og udstrakt i den ønskede facon. Hvis emnet ikke er vådt, når du går tjekker tidligt den første morgen, så giv det lige en nat til – nogle nætter falder der bare ikke så meget dug.

Fil:Water drops on spider web.jpg

En anden WIP, jeg arbejder med er også til Annabella – nemlig benvarmere hæklet i alpacka og mohair med glimmer. Den første, jeg lavede, var vind og skæv, så den fik 2 overnatninger udenfor, og nu er den helt fin og firkantet. Det burde ikke tage mere end et par aftener at hækle sådan et par benvarmere, men jeg er altså stadig lidt udfordret med mine arme, som ikke er skabt til hækling.

IMG_0816

One of my WIP’s are Annabella’s room decorations. Yesterday I made one of the things to dress up in there. In this connection, I would like to share my latest "blocking-experience" with you:
Stretch the subject with needles and place the blocking board  on at table outside overnight. The dew that falls during the night will soak the subjecet perfectly and during the next day or the day after - voilà — the subject will be dry and strecthed into the right shape. If the subject is not wet when you check early the first morning, you might give it one more night outside, as some nights are almost dry.
Another WIP is also for Annabella – and that is crocheted legwarmers. The first of them was wind and uneven, so it got 2 nights outside, and now it is quite fine and square. It shoudn’t normally take more than a couple evenings to crochet such a pair of legwarmers, but I am still a little challenged with my achy arms, which are not made to crochet.

4 kommentarer:

Glaphuset sagde ...

Arj det er skisme smart. Det tip tar jeg til mig :o) Pyh, tror alt det hækling kan gøre det ved armene, synes jeg er rendt i noget lign :o( Anyway, dejlig weekend.
Anette

Fru. Ekelund sagde ...

Jep det virker, men jeg må nok indrømme, at jeg ikke har haft held i sprøjten de sidst par nætter. Luftfugtigheden er vist lidt lav disse tider :O/

Kh Rikke

Susanne sagde ...

1) Kan du ikke spritze dine keationer med lidt sprayvand ved aftenstide for at immitere dug?

2) Hvad skal "blocking" til for? Er det for at glatte arbejdet? Kan man ikke bare dampstrygjerne sig til dèt?

3) Jeg ville blive lykkelig for opskriften til denne hæklede stjerne, dug-trængende eller ej... pretty please?

Mange varme hilsener,
SusieG

Fru. Ekelund sagde ...

Hej SusieG

Tak fordi du spørger!

1) Jo jeg kan bare sprøjte vand på med en spray, men så bruger jeg jo kalkholdigt vand fra hanen. Jeg synes bare tanken om blød dug er skønnere - that's it merer er der ikke i det :-)

2) Prøv at læse dette indlæg http://fruekelund.blogspot.com/2010/02/udspnding-og-dampning-af-hklet-tekstil.html, der står lidt om, hvorfor blocking er godt. Men kort opsummeret, så kan du med blocking rette skævheder op, og tekstilet bliver simpelhen blødere og mere smidigt. Det gode ved blocking er også, at man ikke maser tekstilet fladt, som man i en vis grad gør ved strygning.

3)I indlægget om stjernen har jeg i teksten linket til de 2 opskrifter, der udgør stjernen. Så opskriften ligger der skam allerede :-) Hvis du har brug for hjælp til engelsk oversættelse, gå herhen: http://fruekelund.blogspot.com/p/engenlskdansk-oversttelse-af.html

Håber, du kan bruge mine svar, ellers vend tilbage.

Mange varme hilsner til dig også
Rikke